A rendszerintegrációs komptenciaközpont bemutatása

Kompetenciaközpontunk több mint egy évtizede foglalkozik adatközponti és kliensoldali megoldások tervezésével, kivitelezésével, migrálásával, üzemeltetésével és támogatásával, amihez több mint 50 fő infrastruktúra tervezéssel, kivitelezéssel, támogatással illetve üzemeltetéssel foglalkozó rendszermérnök áll rendelkezésre.

Munkatársaink megfelelő szaktudásáról folyamatos képzéssel, naprakész gyártói vizsgák, képesítések megszerzésével, valamint kialakított tesztlaborunkban történő tapasztalatszerzéssel gondoskodunk. E mellett a legfejlettebb technológiák bemutatására partnereink számára állandó, magas színvonalon kialakított, legújabb műszaki megoldásokat felvonultató demó-termünk is rendelkezésre áll.

Ügyfeleink igényeihez, meglévő infrastruktúrájához, alkalmazási környezetéhez és üzemeltetési tapasztalatához leginkább illeszkedő megoldások szállítását a piacvezető gyártókkal kialakított, szoros üzleti és szakmai kapcsolatokra alapozzuk.
Kiemelt fontosságúnak tartjuk, hogy ne termékekkel, hanem az igényeket kielégítő megoldásokkal lássuk el ügyfeleinket, ennek érdekében szoros kapcsolatot tartunk cégünk többi kompetenciaközpontjával, így biztosítandó, hogy mindig az igényeknek leginkább megfelelő megoldás szülessen.

A rendszerintegrációs kompetenciaközpont szolgáltatásai

 • Audit, tesztelés és minőségbiztosítás
  Működő rendszerek felülvizsgálata, működésének elemzése, hatékonyságának vizsgálata. A kialakított rendszerek komplex, átfogó tesztelése független tanácsadóként, a határterületeket is áthidalva (pl. tároló-operációs rendszer). Infrastruktúra kialakítási projektek minőségbiztosítása független tanácsadó partnerként.
 • Meglévő rendszer auditja és új architektúra megtervezése
  A jelenlegi és a várható üzleti igények, valamint a meglévő környezet és üzemeltetési folyamatok felmérése után a rendszerrel szembeni követelmények meghatározása, az optimális architektúra megtervezése, szerver- és alkalmazás-konszolidációs koncepciók kidolgozása. Nagy rendelkezésre állású és hibatűrő rendszerek tervezése és méretezése.
 • Az új kiszolgáló infrastruktúra kialakítása
  Munkaállomások és szerverek, Microsoft, UNIX, Linux alapú rendszerek, illetve különböző típusú tárolóeszközök telepítése, konfigurálása, alkalmazásokhoz optimalizálása (adatbázis, levelezés, ERP, CRM). Nagy rendelkezésre állású klaszterek, szükség szerint földrajzilag osztott többpontos működés kialakítása mind szerver, mind tároló oldalon. Az alkalmazások és az adatok migrálása a régiről az új rendszerre. IT konszolidációs feladatok (szerver-, tároló-, mentés-, alkalmazás- és adatbáziskiszolgáló-konszolidáció) megtervezése, méretezése és megvalósítása szerver-, tároló- és munkaállomás-virtualizációs eszközök alkalmazásával.
 • A rendszerüzemeltetők oktatása
  Az üzemeltetők oktatása telepítés közben vagy külön, személyre szabott oktatás keretében.
 • Üzemeltetési és támogató szolgáltatások
  Átalánydíjas vagy eseti hibaelhárítás, háttértámogatás a gyártó cég felé történő eszkalációs lehetőséggel, rendszer távfelügyelet (MSP), teljes vagy részleges üzemeltetési outsourcing. A T-Systems, mint a SUN/ORACLE és az EMC szerződött szervizpartnere, hivatalosan elláthatja szerverek, tárolók és mentőeszközök első-vonalbeli gyártói támogatását is.

Rendszerintegrációs területek, termékek

Integráció, hangolás, üzemeltetés

 • Unix munkaállomások, szerverek/clusterek
 • HP, (HP-UX)
 • IBM (AIX)
 • Sun/Oracle (Solaris)
 • Microsoft megoldások
 • Linux
 • Szerver-virtualizációs megoldások: VMware vSphere, Microsoft Hyper-V
 • Deszktop-virtualizációs megoldások (VDI): Wyse, HP, SUN/ORACLE-Ray, alapon, VMware View
 • Solaris/Linux/Microsoft deszktop operációs rendszerek központosítása

Outsourcing/insourcing

 • SLA szerződéssel szabályozott komplex üzemeltetési tevékenység teljeskörű informatikai rendszerekre (notebookoktól a cluster UNIX szerverekig)

Kapcsolat

Németh László

üzemeltetési teamvezető, T-Systems Magyarország


Névjegy mentése QR kóddal

Megosztás