Windows XP támogatás megszűnése

Windows XP támogatás megszűnése2014. április 8-án megszűnik a Windows XP támogatása és frissítési lehetősége. Ne hagyja védtelenül számítógépét!

Miért szünteti meg a Microsoft a Windows XP és az Office 2003 támogatását?

A Microsoft üzleti és fejlesztői termékeihez, így a Windows- és Office-termékek megfelelő szervizcsomagjaihoz egyaránt legalább 10 év (5 év általános és 5 év meghosszabbított) támogatást biztosít: a Windos XP-hez az elmúlt 12 évben nyújtott támogatást a cég, amely most erőforrásait modernebb technológiák támogatására fordítja annak érdekében, hogy a továbbiakban is nagyszerű, új felhasználói élményt nyújthasson ügyfeleinek.
Ennek megfelelően a Windows XP SP3 és az Office 2003 támogatása 2014. április 8-án véget ér.

Ha vállalata vagy intézménye még nem kezdte meg az áttérést egy korszerű operációs rendszerre, akkor késésben van. Az ügyfeleinknél korábban lebonyolított bevezetések adatai alapján a nagyvállalati rendszerbevezetés átlagosan 18–32 hónapot vesz igénybe az üzleti előterjesztéstől a végleges használatba vételig. Annak érdekében, hogy továbbra is a Windows és az Office támogatott verzióját használja, javasoljuk, hogy minél előbb kezdje el a tervezést és az alkalmazástesztelést, hogy a bevezetést még a támogatás megszűnése előtt lebonyolíthassa.

Az átállással kapcsolatban kérjük, vegye fel a kapcsolatot ügyfélmenedzserével vagy írjon az ts_endofxp@t-systems.hu e-mail címre!

Mit jelent a támogatás megszűnése?

2014. április 8. után nem érkezik több új biztonsági frissítés és egyéb jellegű gyorsjavítás, emellett sem ingyenes, sem fizetős asszisztált támogatási lehetőségek nem vehetők igénybe, és az online technikai tartalom sem fog frissülni.
A Windows XP SP3 és az Office 2003 a terméktámogatás megszűnését követő használata vállalatát a következő potenciális kockázatoknak teheti ki:

  • Biztonsági és megfelelőségi kockázatok: A nem támogatott és biztonsági javításokkal nem frissített környezetek sebezhetőbbek a biztonsági kockázatokkal szemben. Ez a tény a felügyeleti hiányosságok belső vagy külső auditáló testület általi hivatalos megnevezéséhez vezethet, aminek következménye a tanúsítások ideiglenes visszavonása és/vagy a nyilvánosság tájékoztatása lehet arról, hogy a szervezet nem megfelelően tartja karban informatikai rendszereit és nem biztonságosan tárolja ügyfeleinek adatait.
  • Független szoftvergyártói (ISV) és hardvergyártói támogatás hiánya: 2011 óta számos független szoftvergyártó már nem támogatja alkalmazásainak új verzióját Windows XP platformon, a frissítés elmaradása a hardverek területén jelentkező fejlesztések alkalmazását is gátolja.

Váltson naprakész Windows és Office rendszerre!

A naprakész Windows és Office-rendszerek igénybevételének előnyei jóval túlmutatnak a folyamatos támogatás nyújtotta biztos háttéren. Támogatott Windows és Office-rendszerék révén rugalmasabban láthatja el cégének munkatársait a hatékony munkavégzéshez szükséges eszközökkel, a számítógépek fejlettebb védelme és felügyelete pedig fokozza a működési hatékonyságot. Vállalata kiaknázhatja továbbá a legújabb technológiai trendekben rejlő előnyöket is, például a virtualizáció, vagy éppen a felhő előnyeit.

Ahhoz, hogy a támogatás megszűnése után is megőrizze a védettséget, két lehetősége van:

Frissítse mostani számítógépét!

Nagyon kevés régebbi számítógép képes a Windows 8.1 futtatására, amely a Windows legújabb verziója. Javasoljuk, hogy töltse le és futtassa a Windows frissítési segédet, amellyel ellenőrizheti, hogy számítógépe megfelel-e a Windows 8.1 rendszerkövetelményeinek, majd az oktatóanyagban leírt lépéseket követve állapítsa meg, hogy frissíthető-e a gépe. További tájékoztatásért kérjük, keresse munkatársainkat a ts_endofxp@t-systems.hu e-mail címen, vagy olvassa el a gyártó weboldalán a gyakori kérdésekre adott válaszokat.

Mit kap a Windows 8.1-hez?
A Windows 8.1-gyel egyszerűen elvégezheti a Windows XP-ben megszokott műveleteket, és közben a felfedezésre váró lehetőségek egészen új dimenzióit tárja fel, amelyek még élvezetesebbé teszik a számítógép használatát.

Vásároljon új számítógépet!

Ha jelenlegi számítógépén nem futtatható a Windows 8.1, akkor érdemes fontolóra venni egy új gép vásárlását. Tekintse meg új számítógépekből álló hatalmas kínálatunkat! Nagyobb teljesítményűek, könnyebbek és stílusosabbak, mint valaha – ráadásul az átlagár jóval alacsonyabb, mint amennyibe egy átlagos számítógép került 10 évvel ezelőtt.

Ismerje meg a legújabb ajánlott windowsos eszközöket.

Az átállás miatt kérjük, vegye fel a kapcsolatot közvetlenül ügyfélmenedzserével vagy vegye fel velünk a kapcsolatot az ts_endofxp@t-systems.hu e-mail címen!

A Windows továbbra is használható
Ha a támogatás megszüntetése után is a Windows XP-t használja, számítógépe továbbra is működni fog, azonban sebezhetőbbé válhat a biztonsági fenyegetésekkel és a vírusokkal szemben. Mivel egyre több szoftver- és hardvergyártó fogja a Windows újabb verzióival való együttműködésre optimalizálni eszközeit, várhatóan több olyan alkalmazással és eszközzel fog találkozni, amely nem működik a Windows XP-vel.
A Windows nem támogatott verziói nem kapnak többé szoftverfrissítéseket a Windows Update webhelyről. Nem kapnak a továbbiakban biztonsági frissítéseket sem, amelyek megvédik a gépét a kártékony vírusoktól, kémszoftverektől és egyéb rosszindulatú szoftverektől, amelyek hozzáférhetnek az Ön személyes és cégének üzleti adataihoz. A Windows Update a legújabb szoftverfrissítéseket is telepíti, amelyek megbízhatóbbá teszik a Windowst – például új illesztőprogramokat biztosítanak a hardvereszközökhöz.

Hogyan kezdjen hozzá az átálláshoz?

A T-Systems Magyarország széles körű technikai erőforrásokkal, eszközökkel és szakértői útmutatással segíti a nagyvállalatokat és intézményeket a Windows-, az Office- és az Internet Explorer-termékek és -technológiák bevezetésében és felügyeletében.

Ha többet szeretne megtudni migrációs és bevezetési programjainkról, forduljon közvetlenül ügyfélmenedzseréhez vagy vegye fel velünk a kapcsolatot az ts_endofxp@t-systems.hu e-mail címen!

Információtár

Megosztás