Az 5G segítségével a tettek hálózata még gyorsabb lesz, hogy tettrekészséged korlátlan legyen!

Az 5G a jövő hálózata, amely az élet számos területén változást hoz magával, serkenteni fogja az innovációt, és átalakítja az életünket, legyen szó akár munkáról, akár szórakozásról.

Az 5G egy új szint a mobiltechnológiában
Az 5G bevezetése nem jelenti a 4G/LTE végét, ez inkább egy evolúciós lépés, amely kiegészíti a meglévő hálózatokat.
Újabb innovatív szolgáltatások, alkalmazások és eszközök megalkotását is elősegítheti.

Az 5G víziói
Hogyan változtatja meg az 5G az életünket?
Az 5G potenciálja már körvonalazódik olyan jól definiálható területeken, ahol sok ember vagy gép lép kapcsolatba egymással. Városokban, gyárakban, egyetemeken, közigazgatási épületekben, stadionokban, koncerteken. Az 5G forradalmasítja a mobil adatkommunikációt. Az 5G-ben rejlő lehetőségek nem korlátozódnak csak a gyorsabb adatátvitelre. Az 5G hálózatok emellett szinte végtelen lehetőséget nyitnak új felhasználásokra, alkalmazásokra.

Egészségügy
Távdiagnosztika, távműtétek
Az 5G-nek (is) köszönhetően komplett, új távdiagnosztikai, de akár távműtéti eljárások és eszközök jelennek meg

Valós idejű egeszségügyi monitorozás
Ezzel egyebek mellett javulhat az ellátás tekintetében elmaradottabb területek esélyegyenlősége, a speciális szaktudás és eljárások gyorsabban eljuthatnak oda, ahol szükség van rájuk, és biztosítható lesz egészen nagy volumenekben a folyamatos, valós idejű egészségügyi megfigyelést igénylők ellátása, nyomonkövetése, távsegítség nyújtása.

Mobilitás, okos városok
Önvezető járművek
Az 5G mobilhálózat képességei révén az önvezető járművek önállóan, valós időben tudnak majd reagálni egymásra és a környezetük változásaira, így védve a biztonságunkat, szolgálva a kényelmünket. A napi ingázás ideje munkára vagy kikapcsolódásra lesz használható.

Forgalom optimalizálás
Szenzorok sűrű hálózata és az utakon közlekedőktől nyert információk alapján intelligens alkalmazások optimalizálják a forgalmat és a parkolást, automata drónok és elektronikus kisjárművek forradalmasítják a városi logisztika, a kiszállítások jelentős részét.

Okos világítási rendszerek
Hálózatba kötött okos világítási rendszerek, tér- és forgalomfigyelő megoldások teszik élhetőbbé és biztonságosabbá mindennapjainkat.

Váratlan helyzetek reagálási ideje
A váratlan helyzetekre, pl. balesetekre történő reagálás hatékonyabb lehet, egyrészt a segítségnyújtáshoz szükséges, részletesebb információk gyorsabb célbajuttatása, valamint a környező forgalom megfelelő, automatikus elterelése révén.

Intelligens épületek, okos otthonok
Épületfelügyelet jövőjeHálózatba kötött épületfelügyeleti rendszerek, fűtési-légtechnikai-árnyékolási megoldások, közművek mérőórái, sőt háztartási eszközeink számára minőségi ugrást jelent az 5G.

Környezeti változások figyelése
Épületenergetikai rendszerek automata módon reagálnak majd a környezeti változásokra, sőt, összekapcsolódva okosvárosi környezeti monitoring- vagy akár meteorológiai, szeizmológiai előrejelző rendszerekkel, akár proaktívan is, ami az életminőség és vagyonvédelem tekintetében új minőséget jelent.

Ipar, logisztika, energetika
Rövidebb holtidő
Az 5G által elérhetővé válik a biztonságos, nagysebességű, érezhető késleltetés nélkül működő hálózat, lehetővé téve a termelő berendezések részletes és folyamatos állapotfigyelését, az egyes eszközök egymással és vezérlésükkel való összekapcsolását, a holtidőnek számító átállások leegyszerűsítését, lerövidítését.

Raktározás
A raktározási tevékenységgel, nagytávolságú szállítmányozással, vagy kiskereskedelemmel kapcsolatos nyomonkövetésre, folyamatos minőségellenőrzésre, azonosításra a biztonságos, de mégis gazdaságos megoldás az 5G-vel érkezik el.

Energetika
Az energetikai iparág, akár termelésről, akár közmű hálózatokról beszélünk, szintén nem nélkülözheti azt a képességet, amelynek révén pl. egyszerűbben és gyorsabban telepíthető szenzorok sokasága, biztonsági és monitoring rendszerek vigyázzák a kritikus infrastruktúra stabil működését, valós időben továbbíthatók részletes információk a vezetékes hálózatokkal nem rendelkező területekről is.

Média és szórakoztató ipar
Sportesemények, koncertek
A sportesemények, koncertek, kiállítások élményét élőben nézheted akár 8K felbontásban, 360 fokos látványvilággal – mintha ott lennél magad is a helyszínen az első sorokban.

AR/VR technológiák
Egy koncerthelyszínen, sporteseményeken vagy konferencián résztvevők az AR/VR technológiák révén kiterjesztett élményekkel fokozhatják a hangulatot, saját maguk által generált tartalmakat közvetíthetnek nagy volumenben.

e-Sport
Ha többen játszotok egymással, vagy e-Sportot űztök, az azonnal reagálni képes 5G hálózat maximálisan élvezhető játékélményt hoz mobilon.

Tartalomfogyasztás
Akár pár másodperc alatt tölthetsz le teljes hosszúságban filmeket.

Felhő tárolás
A felhőből is a másodperc töredéke alatt hívhatod elő dokumentumaidat és képeidet.

5G Mobilnet promóció
2020. április 9-től 2020. december 31-ig

A Telekom automatikusan, díjmentesen, promóciós jelleggel 5G opciót biztosít számodra:
Az aktiválástól számítva 6 hónapig élvezheted a Telekom 5G hálózatát, ha Üzleti Korlátlan Adat és Egyedi Üzleti Korlátlan adat mobilinternet szolgáltatással rendelkezel, vagy a promóció ideje alatt ezekre a netekre váltasz. A 6 hónap lejártát követően 4G hálózaton tudsz netezni. Üzleti Adat 50 GB csomaggal az 5G időkorlát nélkül a rendelkezésedre áll.

Az aktiválástól számítva 3 hónapig élvezheted a Telekom 5G hálózatát, , Üzleti Adat 10 GB Egyedi Üzleti Adat 10GB, Üzleti Adat 12GB, Egyedi Üzleti Adat 12GB Üzleti Adat 15 GB, Egyedi Üzleti Adat 15GB, Üzleti Adat 15GB+, Üzleti Adat 25GB és Egyedi Üzleti Adat 25GBmobilinternet szolgáltatással rendelkezel, vagy a promóció ideje alatt ezekre a netekre váltasz és 5G képes okostelefont vásároltál, vagy vásárolsz tőlünk. A 3 hónap lejártát követően 4G hálózaton tudsz netezni.

A díjmentes 5G opciót a Telekom folyamatosan aktiválja, arról SMS-ben tájékoztatja az érintett előfizetőket.
Az 5G hálózati képesség kizárólag 5G képes eszköz használatával vehető igénybe, 5G képes hálózati lefedettség esetén.
A szolgáltatás kizárólag belföldön érhető el, roaming helyzetben nem vehető igénybe.

Hol érhető el az 5G?

Lefedettség térkép oldalunkon egyszerűen és könnyen megnézheted az általad kiválasztott hely 5G lefedettségi adatait. Folyamatosan frissülő térképünk segítségével tájékozódhatsz a hálózati technológiának megfelelő lefedettségről.

Megosztás