Roaming

Roaming adat díjcsomagok megrendelése egyszerűen és gyorsan!

A My T-Systems Telemátrix felületén – a cég Adminisztrátora által – beállítható az a jogosultság, mely jelszó nélküli belépést engedélyez a külföldön automatikusan
felugró adatroaming önkiszolgáló weboldalra ( www.telekom.hu/adatroaming).

A beállítás után az önkiszolgáló weboldalon minden felhasználó egyénileg választhat az igényeinek megfelelő adatroaming díjcsomagjaink közül.
A jogosultság aktiválásához válassza ki a My T-Systems Telemátrix alkalmazásnál az Adatroaming önkiszolgáló weboldal opciót.

Roaming Júliustól a Magyar Telekom jelentős roamingkedvezményt kínál a külföldre utazóknak.Július 1-jétől tovább csökkennek az Európai Unión belüli hang-, sms- és adatszolgáltatásra vonatkozó roamingdíjak!

Roamingárcsökkenés 2014. július 1-jétől
Az Európai Parlament és a Tanács nemzetközi roamingdíjakra vonatkozó hatályos rendeletének megfelelve a Telekom 2014. július 1-jétől olcsóbban nyújtja szolgáltatásait az EU-tagállamokon belül, így az árak a következőképpen alakulnak:

  • Kezdeményezett hívások: bruttó 74,4 Ft/perc
  • Fogadott hívások: bruttó 19,5 Ft/perc
  • Sms: 23,5 Ft/db
  • MMS: 78 Ft/db

Az EU-ban történő roaming-adatforgalmazás díja is jelentős mértékben csökken: tagállamokon belül megabájtonként 171,5 Ft/MB helyett ~78,3 Ft/MB-ért forgalmazhatnak a Telekom ügyfelei.
Az új roamingdíjak az Európai Parlament és az Európai Tanács rendeletének megfelelően kerültek kialakításra, és az EU tagállamaiban, valamint Andorrában, Norvégiában, Izlandon és Liechtensteinben teszik lehetővé a költségkímélő mobiltelefonálást és mobilinternetezést.

Ezek a díjváltozások a következő díjcsomagokat érintik:

  • Telekom Világjáró EU
  • Mix Roming
  • Mix Roaming Direkt
  • Domino Roaming
  • Domino Roaming Direkt

A fentiek szerinti változások nem vonatkoznak azonban azon üzleti ügyfelekre, akik az egyéni igényeiknek megfelelő, adott barangolási díjszabásokat vagy csomagokat vesznek igénybe – az ő vonatkozásukban továbbra is a hatályos megállapodásban rögzített díjak, számlázási egységek és limitek maradnak érvényben.

Megrendelés

Landing page – még egyszerűbb roamingadatdíjcsomag-rendelés vállalatoknak

A külföldön automatikusan felugró vagy a www.telekom.hu/adatroaming cím beírásával elérhető adatdíjcsomag-megrendelő oldalon (Landing page) lehetőség van az igényeknek megfelelő World GPRS Limit, Travel & Surf csomag stb. roaming-adatdíjcsomag kiválasztására és megrendelésére.
A megrendeléshez a szerződésszintű jelszó ismerete szükséges, de a Telemátrix szolgáltatással rendelkező ügyfelek esetén a céges adminisztrátor által beállított jogosultak „A” szám azonosítással (jelszó nélkül) be tudnak lépni az adatroaming önkiszolgáló weboldalra.
A beállítás módja mindössze a My T-Systems önkiszolgáló felületen az adatroaming önkiszolgáló weboldal (Landing Page) jogosultság bekapcsolása.

A roaming-adatdíjcsomagokat a nagyvállalati ügyfelek a saját ügyfélportáljukon, az Ügyfélszolgálaton vagy kapcsolattartójukon keresztül is igényelhetik, ha erre a megállapodásuk lehetőséget biztosít.

World GPRS Limit a biztonságos roaming-adatforgalmazásért
A költségszempontból biztonságos adatforgalmazás érdekében a Telekom továbbra is az adatroaming limitálásával védi ügyfeleit, ami biztosítja, hogy roaming-adatforgalmazási költésük ne haladhassa meg a 19 580 Ft-ot az Európai Unión kívül is. A limit elérésekor az adatforgalmazást megszakítjuk, amiről sms-ben tájékoztatjuk az ügyfelet. Természetesen van lehetőség a további adatforgalmazásra, amennyiben az ügyfél úgy kívánja, de ehhez ismét ki kell választania és aktiválnia kell valamelyik roaming-adatdíjcsomagot.
A World GPRS Limit díjcsomagot igénybe vevő ügyfeleink részére (az egyéni igényeknek megfelelő, adott roamingdíjszabással vagy -csomaggal rendelkező ügyfelek kivételével) lehetővé válik a magas számlától mentes mobilinternetezés az olyan kedvelt úti célnak számító, EU-n kívüli országokban is, mint például Svájc vagy Törökország. Üzleti ügyfelek esetében ettől eltérő limitek, illetve limit nélküli adatroaming-díjcsomagok is elérhetők.

Fontos!

  • 2013. július 1-jétől Horvátország EU-tag lett, így a múlt évtől kezdve ezen az igen kedvelt nyaralóhelyen is érvényesek a kedvező roamingtarifák.

További információk: http://www.t-mobile.hu/lakossagi/tarifak/nemzetkozi

Információtár

Megosztás