Üzleti mobilinternet-szolgáltatások

Üzleti mobilinternet-szolgáltatások

A Magyar Telekom szélessávú hálózatán kényelmesen, kompromisszumok nélkül internetezhet. Válassza a mobilinternetet, és netezzen szabadon irodájában, otthon vagy útközben, notebookon, asztali számítógépen vagy akár mobiltelefonján!

Mobilhozzáférés esetén a mobiltelefon laptoppal vagy PC-vel összekötve, illetve a notebook routerrel vagy modemmel a hagyományos internetkapcsolat szinte minden kényelmi lehetőségét nyújtja, miközben megszünteti a helyhez kötöttséget.

Melyek a szolgáltatás igénybevételével járó előnyök?

 • Folyamatos kapcsolat a hálózattal.
 • Benne foglalt adatmennyiség-alapú számlázás
  • végponti számlázás, amikor a forgalmat SIM kártyánként közvetlenül mérjük és számlázzuk,
 • Dinamikus, hatékony erőforrás-kihasználtság.

1. Üzleti mobilinternet-szolgáltatások, -csomagok

Benne foglalt adatforgalmat biztosító adat- és internet-hozzáférési szolgáltatások

Havidíjas mobilinternet-szolgáltatás

A havidíjas hozzáférést kétféle formában, de azonos díjszabásért rendelheti meg.

 • Egyrészt kérheti meglévő mobil-előfizetése mellé; ekkor hangdíjcsomagja mellé kiegészítő szolgáltatásként aktiváljuk a mobiladat-forgalmat is biztosító havidíjas szolgáltatást.
 • Másrészt előfizethet egy új havidíjas díjcsomagra is; ebben az esetben egy új, csak adatforgalmazásra alkalmas SIM kártyát kap, amelyet akár számítógépébe vagy más, csak internetezésre használt eszközébe helyezhet.

A havidíjas mobilinternet-szolgáltatás legalább 1 év hűségidővel kötött egyedi szerződés mellett biztosítja az internet elérését. A hang csomagok mellé havi 500MB, 1, 2, 5, 8, 10, 12 15, 25 GB-nyi, valamint belföldön korlátlan adatforgalmat biztosítanak. Adat csomag mellé havi 1, 2, 5, 8, 10, 12 15, 25, 50 és 100 GB-nyi adatforgalmat biztosítanak. A szolgáltatásokba foglalt adatforgalom 80%-ának és 100%-ának elérése esetén Szolgáltató SMS értesítést küld.

A havidíjas mobilinternet-szolgáltatás előnyei

 • A csomagban foglalt internetet külön díj és aktiválás nélkül az EU-ban is felhasználhatja.
 • A hálózat nem lehet akadály, 4G-n belföldön akár 300 Mbit/s sebességgel is netezhet
 • Amennyiben elégtelennek ítéli a csomagjában foglalt adatforgalom mennyiségét, akkor akár a hónap közepén is válthat egy magasabb csomagra, illetve eseti bővítő opciók vásárlásárólhat a benne foglalt adat mennyiség elfogyását követően, ezáltal pedig az eredeti sávszélesség is azonnal visszaáll.
 • Meglévő SIM kártyájára is aktiváltathatod a szolgáltatást, így már mobilkészülékén is korlátlanul böngészhet.
 • Minden hűségszerződéssel kötött havidíjas előfizetéshez kedvezményes áron vásárolhat egy minőségi eszközt kínálatunkból, egyes modemeket és USB-stickeket ajándékba is kaphat.
 • A hang csomagok mellé igénybe vett mobilinetnet szolgáltatáshoz MultiSIM kártya igényelhető.
 • Az alábbi alkalmazások (és weboldalak) használata belföldön nem, csak EU roaming helyzetben csökkenti az adatkeretet.
  • 2, 5, 8, 10 és 12 GB-os csomag esetén:Facebook, Instagram, WhatsApp, Messenger, Waze
  • 15, 25 és 50 GB-os csomag esetén:Facebook, Instagram, WhatsApp, Messenger, Waze, Spotify, Tidal, Apple Music, Deezer, HBO GO, TV GO

A korlátlan adatforgalmat biztosító szolgáltatásokról további részleteket az Üzleti Általános Szerződési Feltételek 2.sz. mellékletének 12.2.2.10-as pontjában olvashatsz.

Mi történik, ha elfogy a díjcsomagba foglalt adatkeret?

Ha elfogy az adatkeret, akkor nem tudsz tovább internetezni és ez a korlátozás érvényes a korlátlan tematikus tartalmak használatára is, tehát a Facebook, Instagram és a többi alkalmazást sem fogod tudni használni. Aszolgáltatásokban foglalt adatmennyiség felhasználását követően, további adatforgalmazásra mobilinternet-szolgáltatás váltást követően vagy adatbővítő opciók megrendelésével van lehetőség.

Mit jelent a fordulónap?

Az adatforgalmat a számlázási ciklustól eltérően nem elsejétől a hónap végéig, hanem egyedileg a hónap adott napjától a következő hónap azonos napjáig mérjük.

Kiknek ajánljuk a havidíjas mobilinternet-szolgáltatást?

 • Azoknak a kis- és közepes méretű vállalkozásoknak, melyek eddig a költségek kiszámíthatatlansága miatt nem használtak mobilinternetet.
 • Olyan cégeknek, melyek munkatársai gyakran vannak úton, és az irodán kívül is szeretnék elérni az internetet.
 • Azoknak a vállalkozásoknak, melyek mobilinternet-előfizetésük mellé kitűnő minőségű, kedvezményes árú eszközöket (pl. HP, Toshiba, Apple laptop, iPhone, USB-stick) is szeretnének.

Amennyiben a havidíjas mobilinternet-csomagok szolgáltatási díjai iránt érdeklődik, forduljon ügyfélmenedzseréhez. A szolgáltatás tájékoztató árait az alábbi táblázat mutatja.

Tájékoztató árak hang csomagok mellé igénybe vehető szolgáltatásokról*

Szolgáltatások Bennefoglalt adatforgalom belföldön Benne foglalt adatforgalom az EU országokban roaming helyzetben Nettó havidíj
Egyedi Üzleti Adat 500 MB 500 MB 500 MB 900 Ft
Egyedi Üzleti Adat 1 GB 1 GB 1 GB 1 600 Ft
Egyedi Üzleti Adat 2 GBL 2 GB 2 GB 2 400 Ft
Egyedi Üzleti Adat 5 GB 5 GB 5 GB 3 200 Ft
Egyedi Üzleti Adat 8 GB 8 GB 8 GB 3 900 Ft
Egyedi Üzleti Adat 10 GB 10 GB 10 GB 5 000 Ft
Egyedi Üzleti Adat 12 GB 12 GB 12 GB 5 500 Ft
Egyedi Üzleti Adat 15 GB 15 GB 15 GB 6 500 Ft
Egyedi Üzleti Adat 25GB 25 GB 25 GB 8 500 Ft
Egyedi Üzleti Adat Korlátlan korlátlan 20 GB 10 000 Ft

*kizárólag hang csomagok mellé vehető igénybe

A fent említett mobilinternet szolgáltatások kizárólag az Egyedi Üzleti Mobil díjcsomagokban érhető el.

Tájékoztató árak mobilinternet csomagok mellé igénybe vehető szolgáltatásokról*

Szolgáltatások Benne foglalt adatforgalom belföldön Benne foglalt adatforgalom az EU országokban roaming helyzetben Nettó havidíj
Egyedi Üzleti Adat 1 GB 1 GB 1 GB 1 600 Ft
Egyedi Üzleti Adat 2 GB 2 GB 2 GB 2 400 Ft
Egyedi Üzleti Adat 5 GB 5 GB 5 GB 3 200 Ft
Egyedi Üzleti Adat 8 GB 8 GB 8 GB 3 900 Ft
Egyedi Üzleti Adat 10 GB 10 GB 10 GB 5 000 Ft
Egyedi Üzleti Adat 12 GB 12 GB 12 GB 5 500 Ft
Egyedi Üzleti Adat 15 GB 15 GB 15 GB 6 500 Ft
Egyedi Üzleti Adat 25 GB 25 GB 25 GB 8 500 Ft
Egyedi Üzleti Adat 50 GB* 50 GB 25 GB 9 900 Ft
Egyedi Üzleti Adat 100 GB* 100 GB 25 GB 11 000 Ft

*kizárólag mobilinternet csomagban vehető igénybe

Az Egyedi Üzleti Adat szolgáltatások esetében a szolgáltatásban foglalt adatmennyiség felhasználását követően a sebesség 0/0 Mbit/s-ra korlátozódik a számlázási ciklus végéig. A szolgáltatásokban foglalt adatmennyiség felhasználását követően, további adatforgalmazásra mobilinternet szolgáltatás váltást követően vagy Adatbővítő opciók megrendelésével van lehetőség..

Eseti adatbővítő opciók

Az aktiválástól számítva 30 napig érvényesek és egyszeri adategyenleget biztosítanak, a benne foglalt adatforgalom ez alatt az idő alatt használható fel.Az adatbővítő opciókban a kínált le- és feltöltési sebesség, valamint az adatmennyiség felhasználása esetén történő sebesség korlátozás megegyezik az Egyedi Üzleti Adat mobilinternet szolgáltatásokban biztosított paraméterekkel.

Mobilinternet szolgáltatás Benne foglalt adatforgalom belföldön és EU roaming helyzetben is felhasználható Nettó havi díj
Egyedi Üzleti adatbővítő opció 1 GB 1 GB 1 600 Ft
Egyedi Üzleti adatbővítő opció 3 GB 3 GB 3 000 Ft
Egyedi Üzleti adatbővítő opció 5 GB 5 GB 4 500 Ft

Üzleti mobilinternet-szolgáltatások sávszélesség-szűkítéssel

Az üzleti adat- és internetszolgáltatás sávszélesség-szűkítéssel történő megrendelése esetén az üzleti előfizető meghatározott benne foglalt adatmennyiség eléréséig csatlakozhat akár a vállalati belső adathálózathoz, akár az internethez. A benne foglalt adatmennyiség felhasználása után sem képződik túlforgalmazási díj, csak a le- és a feltöltési sebesség csökken le legfeljebb 128 kbit/s-ra a számlázási ciklus végéig. A limit elérésekor az előfizető sms-ben kap erről tájékoztatást.

Amennyiben a sávszélesség-szűkítést tartalmazó üzleti adat- és internetszolgáltatás díjai iránt érdeklődik, forduljon ügyfélmenedzseréhez.

2. Forgalmi díjas mobilinternet-szolgáltatások

A forgalmi díjas szolgáltatás használata során az előfizető meghatározott forgalmi díj fejében csatlakozhat akár a vállalati belső adathálózathoz, akár az internethez. A forgalmi díjas szolgáltatáshoz limitfigyelési szolgáltatás* rendelhető meg, melynek két típusát különböztetjük meg:

 • Tájékoztató sms-t küldünk meghatározott limit elérésekor, de a további forgalmazást nem korlátozzuk.
 • Tájékoztató sms-t küldünk, és a limit elérésekor a további forgalmazást is korlátozzuk

*A limitértesítés csak a belföldi adathasználatra vonatkozik. Roaming-adathasználat esetén tájékozódjon előre a díjakról és szolgáltatásokról!

Amennyiben a forgalmi díjas üzleti adat- és internetcsomagok szolgáltatási díjai iránt érdeklődik, forduljon ügyfélmenedzseréhez.