Telemetria

Telemetria A Telemetria távoli mérést, vezérlést és adatgyűjtést lehetővé tévő kommunikációs rendszer.

Az automatizálásban és a berendezés vezérlésben használt távvezérlés, távleolvasás, illetve az alacsony költségű üzenő rendszerek iránti igény fokozatosan növekszik. A Telemetria szolgáltatás hatékony ipari modemeken és vezérlőszoftvereken alapuló megoldásokkal elégíti ki ezen igényeket.

A telemetrikus rendszer folyamatosan méri és küldi vállalata munkaeszközeiről a legfontosabb információkat – például fogyasztásmérés, flottakövetés, automaták lekérdezése, hibaüzenetek figyelése, határértékmérés –, így nincs szükség az állandó személyes felügyeletre.

Kiknek ajánljuk a Telemetria szolgáltatást?

Azok számára ajánljuk a szolgáltatást, akik kis mennyiségű adatot kívánnak továbbítani automatizálás, vezérlés, mérés és információfeldolgozás céljából. Különösen előnyös a megoldás a vezetékes hálózattal el nem látott területeken, illetve ott, ahol az ipari eszközök „mozgásban” vannak (például GPS járműkövető eszköz).

Melyek a szolgáltatás igénybevételével járó előnyök?

  • Folyamatos kapcsolat a vállalati hálózattal a mobilszolgáltatással lefedett területekről.
  • Dinamikus, hatékony erőforrás-kihasználtság.
  • Könnyű és gyors telepíthetőség.
  • Felhasználói program is futtatható a GSM-eszközökön, így egy modem akár a külső vezérlő feladatát is át tudja venni, annak beszerzési költségét megtakarítva.