Mobil biztonság, információvédelem

Gondolt már arra,

  • hogy egy okostelefon elvesztése esetén milyen vállalati adatok kerülhetnek idegen kezekbe?
  • hogy a vállalati biztonsági szabályzatot hogyan tudja kikényszeríteni az okostelefonokon?
  • hogy a mobil alkalmazások terén hogyan tudja kezelni a kockázatokat? 

Mobil Biztonság Az okostelefonok a mobil email használattal vagy más vállalati alkalmazás bevezetésével értékes vállalati adatokat fognak tárolni, még ha sok esetben ideiglenes jelleggel is. De gondoljunk csak a névjegyzékünkre, a híváslistánkra vagy az sms-ekre: sok készülék akár több hónapra is tárolja ezeket, amelyekből igen sok információhoz lehet jutni rólunk. Míg a címjegyzék elvesztése a készülék felhasználójának, addig a céges adatok esetleges kiszivárgása a vállalat információbiztonsági csoportjának jelent nagy fejfájást.

MDM Mindkettőre megoldást nyújt a T-Systems mobil eszköz menedzsment, azaz az MDM szolgáltatása.

Az MDM révén a készülékekre kikényszeríthető a vállalati biztonsági szabályzat (pl. megfelelő bonyolultságú lezáró kód használata, háttértár titkosítása, stb.), az adatokról biztonsági mentés készíthető (pl. névjegyzék, naptár, fájlok), az elveszett vagy ellopott készülékek távolról törölhetők. De az MDM szolgáltatás nem csak az információbiztonság terén nyújt megoldást: az okostelefon és táblagép flotta kezelésében is hatékony segítséget jelent a készülék beállításától (apn, wifi, vpn, email, stb. beállítások) kezdve annak folyamatos monitorozásán keresztül a hatékony távoli hibaelhárításban.

Mobil Code Az MDM bevezetésével az okostelefon flottára biztonságosan kiterjeszthetőek a vállalati alkalmazások és adatok.