Mobil email

Gondolt már arra,

  • hogy az üzleti folyamatok milyen jelentős mértéke email alapú?
  • hogy mennyivel növeli meg az egyes folyamatok átfutását az emberi késleltetés, az email-ekre történő késői válaszadás?
  • hogy az email-kezelés felgyorsításával az ügyfél elégedettséget mennyivel tudná javítani? 

Mobil Email Az email sok vállalat esetében a cég belső vérkeringésének főköre. Éppen emiatt minél tovább van távol egy dolgozó a vállalati levelezéstől, annál kevésbé tudja segíteni, sőt bizonyos idő után már éppen lelassítója lesz az üzleti folyamatoknak.

A vállalati email megoldások (Microsoft Exchange, IBM Lotus Domino, stb.) megoldást nyújtanak az email-ek okostelefonon és táblagépen történő kezelésére. A mobil email bevezetése egyszerű folyamat, amely egyben a leglátványosabb eredményt is adja a vállalati mobilitás terén. A levelekre a kollégák lényegében bármikor válaszolni tudnak, a válasz nélkül maradó email-ek száma és a válaszidő jól mérhetően és látványosan csökken. Ezzel a munkaidő kiterjesztése akkor is megvalósul, ha a kollégák fix munkaidőben csak az asztali számítógépükön leveleztek eddig. Akik számára az okostelefon méreteiből adódóan a mobil levelezés nem kényelmes, a táblagépek széles választéka áll rendelkezésre méret és minőség tekintetében a kényelmes levelezéshez.

Mail Fontos látni, hogy a dolgozók sok esetben akkor is használnak mobil email-t, amikor a vállalati IT nem ad erre megoldást (lásd privát postafiókokba továbbított céges levelezés, onnan bonyolított céges levelek), hiszen számukra is fontos, hogy minél hatékonyabban tudják a munkájukat végezni. Ha a szervezetben egyre többen szeretnék a mobil levelezést használni, ne sajnáljuk a kis költséggel elérhető megoldást bevezetni. Természetesen fontos odafigyelni a megfelelő mobil biztonságra a mobil levelezés kapcsán (lásd: mobil eszköz menedzsment - MDM), hiszen ezek az eszközök sokkal könnyebben kerülnek ki a vállalat hatóköréből, miközben üzletileg érzékeny adatok (email-ek és csatolmányaik) lehetnek rajtuk. A megfelelő mobil biztonság alacsony havi díj mellett realitás a T-Systems MDM szolgáltatásával.