Mobil hangrögzítés

Gondolt már arra,

  • hogy a szóbeli szerződéskötés esetén kötelező hangrögzítés már okostelefonon is lehetséges?
  • hogy mennyivel hatékonyabb lehetne a vállalat működése, ha a szóbeli szerződéskötést nem csak asztali telefonon lehetne fogadni?
  • hogy diktafonként használva a telefonkészüléket akár szóbeli megállapodások is szerződéskötésként azonnal rögzíthetők?

Hangrögítés Az üzleti világban sok területen találkozunk a szóbeli szerződéskötéssel, habár legtöbben a bankokkal és brókercégekkel, a különféle callcenterekkel kapcsolják össze a hangrögzítés fogalmát. Habár a callcenterekben a mobilitás korlátozott, éppen a brókerek esetében a mobilon történő megbízás fogadás jó példa arra, milyen előnyei vannak, ha nem csak asztali készüléken lehetséges a hívásrögzítés.

De gondoljunk például a kárszakértőkre, akiknek lehetőségük van szóban megegyezni az ügyféllel egy káresemény kapcsán: amennyiben a megállapodást az ügyféllel – diktafonként használva a telefont – rögzítik, úgy jogilag ez a megállapodás is egy szerződéssel egyenértékű lehet.

Kilépve a szerződéskötések világából, a hangrögzítés segíthet megbeszélések hanganyagának rögzítésében, vagy hangjegyzetek készítésében, melyeket később kívánunk feldolgozni. Minden rögzítés auditált környezetben, hitelesített időbélyeggel kerül központi szerveren tárolásra a rögzítés befejezése után néhány másodperccel, így a készülék elvesztése esetén sem veszítjük el a rögzített hanganyagokat.