Navigáció

Gondolt már arra,

  • hogy az okostelefonját GPS navigációs eszközként is használhatná?
  • hogy az okostelefon akár a közlekedési dugókat figyelembe vevő útvonaltervezésre is képes?
  • hogy a navigáció akár névjegyhez vagy naptárbejegyzéshez tárolt helyinformációhoz képes egy kattintással útvonalat tervezni és navigációt indítani?

Navigáció Az okostelefonokon a GPS navigáció napjainkra már alapszolgáltatássá vált. Sok gyártó készülékén előre telepítve kapunk navigációs szoftvert, míg professzionális navigációs szoftverek beszerzése is csak néhány érintés az egyes alkalmazás boltokból.

A néhány évvel ezelőtt népszerű PNA-kat összehasonlítva napjaink okostelefonjaival jól látható, hogy azok minden szempontból (hardver, kijelző méret, navigációs szoftver) túlhaladták azokat. A több funkció (pl. telefon és navigáció) egy eszközzel történő elérése magával hozza az együttműködés előnyeit is: a névjegyre kattinva az eltárolt címre indít navigációt az eszköz, vagy a megbeszélés helyszínére egy érintéssel tudjuk a navigációt indítani.

Navigáció Az okostelefonok további előnye az online internet kapcsolatból ered: a naprakész térkép mellett akár forgalmi információkat, aktuális dugó helyzetet is figyelembe tud venni a navigáció során (lásd pl. Google Navigation), amely szolgáltatás a főbb budapesti és vidéki utakra elérhető.