Névjegyzék

Gondolt már arra,

  • hogy a névjegyzék sok esetben a mobiltelefonon lévő legfontosabb adatbázis, amelynek elvesztése komoly problémát jelentene?
  • hogy egy kolléga telefonszámának kiderítéséhez néha több hívásra is szüksége van, amelyek mind megtakaríthatók lennének?
  • hogy egy folyamatosan változó szervezetben a telefonon lévő névjegyzéket jó lenne, ha naprakészen tartaná egy rendszer?

Névjegyzék A mobiltelefonon lévő névjegyzékben sokszor hosszú évek alatt felhalmozódó – és gyakran máshol nem is tárolt – név és telefonszám listát tárolunk, amelyek fontosságát csak akkor vesszük észre, ha a telefonnal együtt a névjegyzék is elveszik. Ezért különösen fontos, hogy a névjegyzékről legyen biztonsági mentésünk. Mint minden biztonsági mentés, ez is akkor hatékony, ha automatikusan, a felhasználó közreműködése nélkül megtörténik. A mentésre megoldást ad a T-Systems mobil eszköz menedzsment (MDM) szolgáltatása, de a megoldás lehet a mobil email használata mellett a számítógépes levelező rendszer és a mobiltelefon címtárának szinkronizációja is.

Nagyvállalatoknál folyamatosan újabb kollégákkal kerülünk kapcsolatba. Néha több telefonnal tudjuk csak kideríteni a keresett fél számát, ha éppen nincs hozzáférésünk a vállalati telefonkönyvhöz. Ilyenkor nagy segítség, ha az okostelefonon egy keresőmezőbe a kolléga nevét beírva megkapjuk a vállalati címtárból a keresett személy elérhetőségeit.

Továbbá lehetőség van arra is, hogy a vállalati címtár részét vagy egészét folyamatosan szinkronizáljuk a telefonunkon tárolt névjegyzékkel: így amennyiben kilépés vagy belépés történik, a készüléken automatikusan frissül a névjegyzékünk. Ezt a funkciót a T-Systems mobil eszköz menedzsment (MDM) szolgáltatása nyújtja.