Mobil back-up

Mobil back-up Az adathálózati és internetszolgáltatás back-up megoldásai olyan értéknövelt szolgáltatásokat nyújtanak, melyek a vállalat telephelyeit összekapcsoló magánhálózat szolgáltatásbiztonságát javítják, garantálva a folyamatos értékteremtést. A back-up megoldás lehetővé teszi, hogy a különösen fontos telephelyek között váratlan meghibásodás esetén is folyamatos legyen a kommunikáció, illetve a munkavégzés.

Az elsődleges és a back-up összeköttetés is folyamatosan felkonfigurált állapotban van, így az átkapcsolás automatikus, és igen rövid időt vesz igénybe. Az elsődleges összeköttetés esetleges hibájának helyreállítását követően a forgalom automatikusan az elsődleges linkre terelődik vissza.

Kinek ajánljuk a Mobil back-up szolgáltatást?

A back-up szolgáltatás mindazok számára értéket jelent, akik különösen magas szolgáltatásbiztonságot várnak el telephelyeik közötti hálózatuktól, mivel a szokásos üzletmenetük szempontjából kritikus az alkalmazások állandó működőképessége. A back-up szolgáltatást igénylő ügyfeleink egyes telephelyei jellemzően már jól kiépített informatikai hálózattal rendelkeznek, illetve a megoldás azon ügyfeleknek javasolt, akik új, telephelyek közötti IP-VPN hálózatot a lehető legnagyobb biztonsággal kívánnak kiépíteni, vagy meglévő hálózatuk biztonságát szeretnék javítani.

A Mobil back-up megoldás azon vállalatok részére javasolt, amelyek másodlagos hozzáférésként az elsődleges szimmetrikus fizikai hozzáférést biztosító vezetékes hálózattól független műszaki megoldást részesítik előnyben.

Igénybevételi előnyök

Egy cég versenyképességét jól jellemzi, hogy váratlan helyzetekben miként tud helytállni. A back-up megoldás alkalmazásával ügyfeleink biztosak lehetnek abban, hogy kritikus helyzetekben azonnal és hatékonyan tudnak reagálni, mivel ennek technikai feltételei adottak. Miközben dolgoznak, zavartalanul élvezhetik a szolgáltatás alábbi előnyeit: 

 • Értéknövelő – folyamatos üzletmenetet biztosít.Költséghatékony – biztonsági megoldás minimális többletkiadásért.
 • Gazdaságos – az elsődleges és a back-up összeköttetést is ugyanaz az eszköz kezeli.
 • Forgalmidíj-mentes – folyamatos adatkapcsolat kedvező díjazási konstrukció mellett.
 • Szünetmentes – akadálytalan munkavégzés váratlan hálózati leállás esetén is.
 • Biztonságos – a tapasztalati tényeken alapulva javuló biztonságérzetet eredményez.

Szolgáltatásopciók

A back-up összeköttetés az alábbi hibaesemények esetén épül fel:

 • ügyféloldali (CE) router bérelt vonalat végződtető interfészének kiesése,
 • bérelt vonalat végződtető, szolgáltatóoldali (PE) router kiesése,
 • CE-PE routerek közötti bérelt vonali szakasz hibája.

A Mobil back-up jellemző i

 • A back-up összeköttetés sebessége az elsődleges összeköttetés sebességéhez igazodik.
 • A T-Mobile hálózatán keresztül nyújtott mobil back-up összeköttetés sebességét a mobilhálózat területi lefedettsége, az érintett cella leterheltsége, illetve a bázisállomástól való távolság határozza meg.
 • A 3G/HSPA technológiával elérhető sebesség legalább 2 Mbps letöltés, illetve 800 kbps feltöltés irányban. A technológiára jellemző névleges adatátviteli sebesség a T-Mobile hálózatában 7,2 Mbps (letöltés) és 1,44 Mbps (feltöltés).