Telepresence rendszerek

Földrajzilag távol dolgozó munkatársakat összekötő virtuális tárgyaló, melynek segítségével a munkacsoportok úgy dolgozhatnak, mintha ugyanabban a teremben ülnének.

Telepresence rendszerek A Telepresence rendszerek lehetővé teszik számunkra, hogy a tárgyalópartnereinket életnagyságban láthassuk, hangjukat naturálisan, térhatásúan hallhassuk. A képátvitel részletgazdag és teljesen folyamatos, melyhez egyszerű működés társul.

A Telepresence rendszer használatához nincs szükség technikai képzettségre. A technológia teljesen eltűnik a felhasználók szeme elől, egy Telepresence megbeszélésen való részvétel olyan érzést kelt, mintha egyazon tárgyalóterembe, épp csak különböző ajtókon keresztül léptünk volna be a partnerünkkel.

A Telepresence rendszerek nemcsak pont-pont összeköttetésre képesek: kiegészítő elemekkel akár 96 személy is részt vehet egyetlen megbeszélésben, akár 48 helyszínen.

A Telepresence-szel felszerelt tárgyalók erőforrásként integrálhatók a vállalati naptár-rendszerbe (pl. Microsoft Outlook) is, így az erőforrások lefoglalása olyan egyszerű lehet, mint a valóságos tárgyalótermek foglalása. Ebben az esetben a rendszer maga gondoskodik a kapcsolat felépítéséről a bejegyzett időpontban.

A Telepresence hálózat képessé tehető hagyományos videokonferencia rendszerekkel való együttműködésre is, akár HD minőségben.

A T-Systems megoldása

A világ videokommunikációs megoldásokat fejlesztő és gyártó vállalatainak (Polycom, Tandberg, Sony) mind-mind megvan a saját Telepresence terméke, ám meglepő módon a piacvezető nem közülük kerül ki. 2007-ben robbant be erre a területre és vált vezetővé a Cisco Systems, amely a hálózati technológiák után a videokommunikációs piac meghódítására készül. A T-Systems, mint a Cisco legnagyobb magyarországi partnere, a Telepresence területén is elsősorban az ő megoldásukat ajánlja.