RTLS Tracker – Belső nyomkövetés

Egy raktár soha nem alszik: dobozok, raklapok, személyek és járművek mozognak, dolgoznak folyamatosan. A működés optimalizálásához pontosan ismernünk kell a pozíciójukat. Erre kínál megoldást a RTLS Tracker.

A beltéri helymeghatározás lehetőséget ad arra, hogy tetszőleges entitás helyzetét képesek legyünk a rendszer által lefedett területen belül megfelelő pontossággal követni, s így pontos információt szolgáltathassunk az egyes területeken eltöltött időkről, valamint adott esetben a mozgások útvonaláról.

A megoldás számtalan területen alkalmazható, ezek közül néhány példa:

  • Ipari létesítményekben, logisztikai területeken alapanyagok, félkész, kész termékek, anyagok, egyéb tárgyak követése
  • A pontos pozíció ismeretében a keresési idő lerövidítése
  • Járművek, targoncák, személyek követése, a begyűjtött adatok elemzésével útvonal optimalizálás, flotta üzemidő elemzés
  • Nagyértékű eszközök és áruk védelme
  • Retail területen vevői analitikai rendszerekhez pl. Bevásárló kocsik követése
  • Távolságtartási követelmények mérése pl. Covid 19

Eszközkövetés

Az alkalmazás a paletták pozíciójának követésével és a rajtuk lévő áruk azonosításával valós idejű információkat szolgáltat az üzleti tevékenységhez, és hozzájárul a raktárterület optimalizálásához. A lecsökkent keresési idők hatékonyabbá teszik a munkavégzést, a rendszer pedig figyelmeztet, ha egy raklap sokáig inaktív, így a forgási sebesség növelhető. További információkért olvassa el az alábbi ismertetőt:

Személykövetés

A raktárban nemcsak a járművek, hanem a munkatársak is sokat mozognak. Az alkalmazás segítségével útvonalaik optimalizálhatók, mely nemcsak kevesebb felesleges sétát jelent, de biztonságosabbá is tehető vele a munkavégzés, a járművek és személyek útvonalainak elkülönítése által.

A biztonságos és hatékony munkavégzés fenntartása szempontjából alapvető fontosságú a gyártóterületen dolgozó munkatársak pozíciójának valósidejű ismerete. Az alkalmazás használatával a személyzet nyomon követése automatikusan mérhetővé és megbízhatóvá válik.

Munka-és biztonságvédelmi feladat a munkatársak riasztása targonca közeledés esetén, és különös problémát jelent a csökkent munkaképességű (pl. hallássérült) dolgozók munkabiztonságának garantálása. A személy- és járműkövetés segítségével a targoncák közlekedéséből adódó balesetek elkerülésére is megoldást kínálunk.

Járműkövetés

Az alkalmazás valós idejű információt biztosít a targoncák pozíciójáról és üzemi állapotáról, mely lehetővé teszi a járművek kihasználtságának monitorozását, a flotta optimalizálását és a tervezett karbantartást. A rendszer riasztást tud küldeni sebességtúllépés esetén, és egy esetleges balesetnél visszakereshetők a körülmények.

További információkért olvassa el az alábbi ismertetőt:

Ha kérdése van a megoldással kapcsolatban, vagy szeretné megrendelni, kérjük, vegye fel a kapcsolatot szakértőinkkel!

Megosztás