VANDA

DIGITÁLIS GONDOLKODÁS, EMBERI VÁLASZOK

VANDA

A digitális üzleti asszisztens

VANDA digitális üzleti asszisztens, aki képes mind telefonos, mind chat alapú csatornákon párbeszédet folytatni az ügyféllel. VANDA képes különféle üzleti folyamatokat automatizálni úgy, hogy közben természetes nyelvezettel folytat párbeszédet:

 • Az ügyfél kérdésének megválaszolása statikus információs adatforrás alapján;
 • Az ügyfél összetett üzleti folyamatokon keresztüli irányítása, megfelelő tranzakciók indítása;
 • Ügyfélszándék behatárolása és átirányítás az érintett ügyintézői csoporthoz;

VANDA lényegében képes bármely, üzleti igény alapján automatizálható beszélgetés lefolytatására.

VANDA Magyarország legnagyobb távközlési szolgáltatójánál, a Magyar Telekom telefonos ügyfélszolgálatán 2018 eleje óta teljesít szolgálatot és segíti az ügyfelek és az ügyintézők munkáját.
Erről bővebben itt olvashatsz.

VANDA sokféle és számos csatornán keresztül érkező ügyféligényt képes kezelni, ezekre néhány példa az alábbi ábrán látható.

Vanda_hun_abra_jo

Napjainkban több digitális személyi asszisztens is működik üzleti területeken, például Alexa vagy Siri. VANDA esetében nem cél, hogy ezekkel versenyezzünk – a cél egy konkrét terület lefedése az adott társaság számára. VANDA úgy működik, mint egy céget képviselő megbízott, aki segít a társaság ügyfeleinek elintézni azt az ügyet, ami miatt a céggel kapcsolatba lépnek.

VANDA elmélyült ismeretekkel rendelkezik az adott üzleti területről, és az ügyfeleket irányított dialógusok útján, előre meghatározott, konkrét folyamatok irányába tudja terelni. A hagyományos (IVR vagy nyomógombos kiválasztás alapú) rendszerektől eltérően VANDA lehetővé teszi az ügyfélnek, hogy célját közvetlenül elérje, nem szükséges egy időigényes, hosszadalmas kiválasztási rendszeren keresztülmennie. Neurális hálózatok és NLP alkalmazásával minden ügyfél számára hatékony és személyre szabott szolgáltatást tudunk nyújtani.

vanda_hun_2

VANDA főbb jellemzői:

 • 86 nyelvet és dialektust ért és beszél;
 • Egyetlen platform és nyelvi konfiguráció segítségével hang és chat csatornákon is használható;
 • Különböző kommunikációs csatornákon és alkalmazásokból használható: telefon, web chat, Facebook Messenger, Viber
 • Szolgáltatása testre szabható és komplex folyamatokkal, háttérrendszerekkel integrálható;
 • Képes alkalmazkodni az ügyfelek egyedi jellemzőihez (személyre szabott kezelés);
 • Részletes jelentéseket készít a dialógusok finomhangolása és az üzleti eredmények mérése céljából;
 • A szolgáltatás mind telephelyen, mind felhőből biztosítható;
 • Képes biometrikus módszereket alkalmazni azonosítás céljából;

Ügyfélszolgálati központokban alkalmazva VANDA egyesíti a hús-vér ügyfélszolgálati munkatársak és a hagyományos IVR (nyomógombos) rendszerek előnyeit, egyben kiküszöböli mindkét rendszer hátrányait:

vanda_hun_3

Architektúra

VANDA a Nuance cég vezető beszédfelismerő, beszédgeneráló, szemantikai és biometriai moduljait használja, amelyeket a T-Systems Magyarország saját szoftverkomponenseivel egészített ki, segítve a kliensközpontú, kontextus-vezérelt, párbeszédalapú rendszerek kialakítását és a meglevő háttérrendszerekkel történő integrációját.

VANDA mesterséges intelligenciával (AI) támogatott üzleti adatokat használ az ügyféllel folytatott beszélgetés során hozandó, kontextus-specifikus döntésekhez. A biztosított platformon keresztül további tréning és finomhangolás végezhető el az üzleti folyamatok módosítását lehetővé téve, a T-Systems bevonása nélkül.

A beszélgetés során az ügyfél-azonosításra több módszer is rendelkezésre áll, például egyszeri jelszó használata, bizalmas ellenőrzőkérdések megválaszolása vagy biometrikus azonosítás.

Vanda_abrak11_hun

Egyetlen konfiguráció – több platform

A telefonos és chat csatornák egységes logika és konfiguráció mentén alakíthatók ki, így az ügyfelek ugyanazzal a kiszolgálással találkoznak, függetlenül attól, hogy mely csatornán keresztül lépnek kapcsolatba a társasággal. A gépi tanulás, természetes nyelvfeldolgozás és beszédtechnológia terén szerzett tapasztalataink révén olyan hatékony megoldást tudunk nyújtani ügyfeleink számára, amely biztosítja számukra saját üzleti területükön a szükséges versenyelőnyt és egyediséget. Ezen tapasztalatok segítségével nem csak a technológiát kínáljuk, de teljes megoldáscsomagot biztosítunk, a valós körülmények közötti használat ismertetésével, nemzetközi, legjobb gyakorlati módszerek alapján.

Dolgozzon ön is VANDÁVAL!

VANDA az ön üzleti környezetébe is integrálható, és képes az ügyféligények intelligens kezelésére. Ehhez első lépésként arra van szükség, hogy VANDA pontosan ismerje és értse az adott üzleti területet.

 • Ha már működik önöknél önkiszolgáló IVR ügyfélszolgálat vagy webalapú GYIK (gyakori kérdések és válaszok), ez felhasználható lehet a folyamatok és adatok betanítására – természetesen az új, beszédalapú modellhez szükséges finomhangolással.
 • VANDA több mint 80 nyelvet és dialektust beszél, azonban be kell tanítani arra, hogy az ön ügyfelei hogyan fejezik ki szándékaikat.

Elérhetőségünk: vanda@t-systems.hu

A chatbot megoldás leírása

VANDA mesterséges intelligenciával rendelkező, többcsatornás, virtuális asszisztens, amely beszédfelismerő, beszédgeneráló, gépi tanulási és egyéb innovatív technológiákat használ. A hagyományos hangalapú csatornák mellett VANDA az ügyfelekkel a közösségi oldalakon illetve online chatalkalmazásokon keresztül is képes kommunikálni. A hangalapú és írásos csatornák közös nyelvi intelligenciát és üzleti logikát tartalmazó alapot használnak, így ugyanaz az üzleti szcenárió minden támogatott csatornán egyszerűen és hatékonyan implementálható. A VANDA alkalmazás hang és írásos csatornákon használható VXML dokumentumokat készít.

Főbb funkciók

 • Bejövő chat beszélgetések kezelése több platformon – platformtól függetlenül VANDA ugyanazon logika alapján működik és azonos helyről irányítható (a design platformszinten konfigurálható): Hang, WebChat, Facebook Messenger, Viber, Skype
 • Nem szükséges platform-specifikus magatartás megadása, mivel az átjáró (gateway) alapból képes speciális tartalmak, például „gomb” opciók, hangulatjelek és egyebek kezelésére
 • Többplatformos megoldás – az ügyfél átmehet egyik platformról egy másikra, és a megkezdett beszélgetés zökkenőmentesen folytatható a sikeres azonosítást követően.
 • Személyre szabott beszélgetések – a korábbi interakciók adatainak rögzítése révén személyre szabott magatartás biztosítható, például név szerinti üdvözlés, a korábbi téma felkínálása, a korábbi beszélgetés folytatása, ha az félbeszakadt (ennek megvalósíthatósága a törvényi előírások függvénye).
 • A szolgáltatás telephelyen vagy felhőből is biztosítható – az ügyfél telephelyén is installálható vagy TSM felhőszolgáltatásként is elérhető
 • Backend integráció – a backend szolgáltatásokból számos input és válasz kinyerhető, egyszerű DB/WebService kapcsolat beállítást igénylő adatbázisokból. A rendszer SMS/email küldést vagy CRM adatmódosítást is kezdeményezhet.
 • Önkiszolgáló szolgáltatások – Teljes értékű önkiszolgáló szolgáltatások implementálhatók, ahol előre megadott (CRM vagy DB) üzleti szcenáriók ügyfélszolgálati munkatárs bevonása nélkül végezhetők el
 • Adminisztrátori eszköz – az üzleti logika webalapú eszközön keresztül módosítható, a felhasználók igény szerint konfigurálhatják az üzleti folyamatot és „taníthatják” az alkalmazást
 • Részletes jelentéskészítés, kontaktussal kapcsolatos és chatbot teljesítmény adatok
 • Többféle input kezelése lehetséges – a normál szöveges input mellett, az ügyfelek gombokat és ikonokat is használhatnak az egyszerűbb ügyintézés érdekében, attól függően, hogy a chat platform milyen funkciókat támogat.

Megosztás